keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Dobermann (1997)


Ranska

Dobermann. Lauma yli-ikäisten energiajuomapäristelijöiden oloisia väkivaltaisia urpoja vailla sen kummempia luonteenpiirteitä (tai no onhan nämä kaikki 100% cooleja swagstereita heittämässä korneja rankkoja laineja) leikkii poliiseja ja rosvoja puolitoista tuntia.

Kuten kyseisessä pihaleikissä, ei tässäkään kupletissa mitään kummoisempaa juonta ole, enemmänkin pätkä soljuu kohtauksesta toiseen. Jostain syystä yli muun spedekerhon nimikkohahmoksi korotettu ultraswagi ryöväri päättää koplansa kanssa marssia yolosti etuovesta pankkiin ja viedä ihan sikana massii sillä young money cash money. Samalla reissulla voi lyödä taviksille tai vaikka kytille luita kurkkuun koska YOLO ja ACAB. Siat päättää olla vastaiskuna perusteellisen filth ja survoa vauvan pinnasänkyyn käsikranaatteja. Pankkikeikan jälkeen gangstereilla on bileet, kaikki sileeks; vedetään shotteja ihan curtcobaineina ja jauhot nokkaan revolverin rullasta ja HC orgiat (olis siel jotai shemalejakin mutta no homo) ja sit vittu joutuuki ammuskelee lisää ihan yolona kun siat osuu mestoille. Loppujen lopuksi kumminkin no shit given, dobermanneja ja pitbulleja tässä ollaan, koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Jos ”juoni” kuulosti pötköltä musavideoita niin on raina kyllä muutenkin tyyliltään silkkaa konsolipeliä. Kuva on digitoitu muistuttamaan halpaa räiskintäpeliä ja merisairautta kylvävän kameran päätön sinkoilu toimii varsinkin toimintaa ja vauhtia sisältävissä kohtauksissa kuin venäläinen perseensuristin. Toisaalta kun näiden hahmojenkaan kohtalosta ei erityisemmin jaksa välittää, niin miksi sitten tapahtumien epäselvyydestäkään?

Light-nihilistisessä kässärissä koitetaan irviä jotain kytistä, papeista, bisnesmiehistä, isähahmoista ja mitkä auktoriteetit nyt 15-vuotiasta tr00 gangstaa (tai sellaiseen samaistuvaa ranskalaisohjaajaa) nyt sattuukaan sapettamaan, setin ollessa juuri niin terävää kuin sen heittäjältä saattaakin odottaa.

Varmaan ihan täysien pisteiden pätkä, jos maailman paras juoma on ES ja peli CS, muiden kannattaa suhtautua katsastamiseen varauksella. Allekirjoittanut päätyy todennäköisesti yömajaan tai suljetulle, jos joskus lankeaa lupailtuun jatko-osaan.

1/5

Imdb
Elonet
Wikipedia

7 kommenttia:

 1. Itse kun en juo energiajuomia laisinkaan, niin Dobermannin katsominen toimii sen korvikkeena, sillä tarkkaavaisuushäiriöt ovat samaa luokkaa ja siksi jotenkin luin tämän Spring Breakersin arvosteluna. Lmao tai jotain sinne päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spring Breakersin voisi koittaa katsoa uudelleen ilman "virvokkeita", Dobermannia ei sitten ilman moisia ollenkaan. Makuasioitahan nämä tietysti. Maol tai joku semmonen taulukko.

   Poista
 2. Minäkään en juo energiajuomia ja nuo käyttämäsi lyhenteetkin karkaavat minulta, joten totean tässä kohdin seuraavaa:

  Darmok ja Jalad Tanagrassa. Shaka kun muurit murtuivat....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aavistelinkin että erikoissanasto voisi mennä googlailematta joltain lukijoilta ohi, mutta koin sen välttämättömäksi kurotellessani kohti leffan pinnan alaisia elementtejä. Hukkareissu, mutta tulipahan tehtyä. Itsekin käytän energiajuomia yksinomaan drinkeissä.

   Jos nyt lainkaan käsitin tuota loppukaneettiasi (mistä kiitos Memory Alphalle), yhdistää henkilöitä (kekä?) yhteinen vihollinen (leffa, arvostelu, blogi?) ja on mahdollista, että se suistaa heidät (meidät?) epätoivon alhoon (mikä viittaisi leffaan).

   Poista
  2. Pätevää tulkintaa kertakaikkiaan.

   Poista
 3. Ei energiajuomia täälläkään, enkä myöskään pelaa oikeastaan minkäänlaisia pelejä. Mutta siitäkin huolimatta olen täysin samaa mieltä arvostelun kanssa, allekirjoitan joka sanan ja välimerkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuin siis tällä kertaa olemaan varsinainen tunteiden tulkki!

   Itse olen viime aikoina pelirintamalla keskittynyt lähinnä Doomin takomiseen. Modernimpiin paukutteluihin tottuneet kaverit valittelivat nk. artifical difficultya :D

   Poista